Pagrindinės taisyklės

Tai yra taisyklės, skirtos visiems kapelionams ir savanoriams. Jei kurios nors iš jų nesuprantate, paprašykite savo kapeliono ar kalėjimo administracijos paaiškinti.

  1. NEDUOKITE kaliniams savo adreso ar telefono numerio.
  2. NEŽADĖKITE to, ko negalėsite įvykdyti. Visuomet gaukite personalo pritarimą, kai planuojate ką nors, į ką norite įtraukti kalinį.
  3. NEKLAUSINĖKITE apie kalinio padarytą nusikaltimą ar kalėjimo periodą. Šią informaciją gali savanoriškai duoti pats kalinys.
  4. Nieko NEĮNEŠKITE IR NEIŠNEŠKITE iš įkalinimo įstaigos, negavę pritarimo.
  5. NEPRIIMKITE iš kalinčiojo laiškų ar pašto paketų. Įkalinimo įstaigose jie neleidžiami. Vadovaukitės taisykle “nei įnešt, nei išnešt”, tiek žodine, tiek kitokia forma.
  6. NEKRITIKUOKITE personalo, pareigūnų ar bet kokio kito asmens, susijusio su kalėjimo sistema. Visuomet reikškite teigiamą požiūrį. Neišmintina leisti kaliniui peikti pareigūnus.
  7. Niekada NEDUOKITE kaliniui pinigų. Kaliniai gali užsidirbti, dirbdami darbus kalėjime. Neduokite pagrindo jiems manyti, kad gali iš jūsų gauti kokių nors dovanų.
  8. NETIKĖKITE viskuo, ką sako kalinys. Jūs išgirsite daug nesėkmės istorijų. Visada turėkite galvoje, kad jūs bendraujate su kaliniu. Jei išgirstate kažką, kas kelia jums nerimą, patikrinkite istorijos patikimumą paklausdami personalo.
  9. STENKITĖS užmegzti gerus santykius su kalėjimo pareigūnais ir personalu. Jautriai atsižvelkite į jų pareigas ir problemas, su kuriomis jie susiduria kiekvieną dieną.
  10. RENKITĖS tinkamai. Tai ne tik leis lengvai jus atpažinti, bet išvaizda yra labai svarbi kalėjime.
  11. ATSARGIAI su fiziniu kontaktu. Šiltas rankos paspaudimas yra priimtinas, tinkamas ir parodo pagarbą. Būkite labai atsargūs prisiliesdami. Kai kurių kultūrų žmonėms nepriimtinas rankos paspaudimas su priešingos lyties asmeniu.
  12. Santykius KURKITE pasitikėjimo pagrindu. Kai kalinys jums išsikalba, neaptarinėkite tos problemos su kitais. Išimtiniai atvejai būtų: galima savižudybė, saugumo pažeidimas arba pavojus tvarkai ir disciplinai.
  13. BŪKITE geras klausytojas. Kartais kaliniui tereikia tik klausančios ausies. Jie turi žinoti, kad jie jums rūpi.
  14. BŪKITE malonus ir supratingas kada tik galite. Šypsena tinkamas būdas beveik kiekvienoje kultūroje ir kiekviename kalėjime. Visada padėkokite kalėjimo personalui už jų pagalbą ir taip pat prisiminkite padėkoti kaliniui, kad praleido laiką su jumis.
  15. BŪKITE savimi ir neapsimetinėkite. Prisiminkite, kad jūs dirbate su žmonėmis, kurie akimirksniu gali užuosti apgaulę. Tiesiog būkite savimi.
  16. PRISIMINKITE, kad ateinate dirbti šalia kitų kalėjimo disciplinų. Jūs esate didesnės komandos dalis.
  17. NEPRIMESKITE savo religinių pažiūrų kitos tikybos kaliniui ar tiems, kurie nenori klausytis, jūsų skelbiamos žinios
  18. STENGKITĖS rasti būdu kaip padrąsinti ir teikti vilties, net tokiose situacijose, krios atrodo gana beviltiškos.
  19. Draudžiama priimti iš kalinių kokius nors jų asmeninius daiktus ir perduoti kitam.

(-iems) kaliniui (-iams). Pastaba: kaliniams draudžiama tarpusavyje keistis savo asmeniniais daiktais be administracijos leidimo.

1 komentaras »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Rašyti komentarą

Norėdami komentuoti, turite prisijungti.